Aplicacions IoT

 

L’internet de les Coses (IoT per les seves sigles en anglès “Internet of Things"), és un concepte que es podria definir com la connexió d’objectes entre sí amb els éssers humans a través d’Internet, per la qual cosa recentment s’ha convertit en un dels pilars de la Indústria 4.0 i la Transformació Digital.

 

Les aplicacions d’aquesta tecnologia són múltiples ja que són ajustables a qualsevol tecnologia que sigui capaç d’aportar informació rellevant sobre el seu propi funcionament, sobre l’exercici d’una actiivtat o inclús sobre les necessitats que es necessita monitoritzar.

 

Avui en dia, empreses de diferents sectors adopten aquesta tecnologia per simplificar, millorar, automatitzar i controlar diferents processos. 

 

Partint d’aquesta necessitat existent en la indústria, s’acompanya als clients en els seus processos de Transformació Digital. Des d’AUGI, com a Rockwell System Integrator, es desenvolupen aplicacions IoT utilitzant el framework Thingworx.

 

Thingworx s’autodefineix com una plataforma completa específicament dissenyada per elaborar aplicacions IoT. Ofereix eines i tecnologies que permeten a les empreses desenvolupar i desplegar ràpidament aplicacions ajustables a les seves necessitats.

 

Des d’AUGI els principals projectes d’aplicacions IoT que es desenvolupen són:

1) Millora de l’eficiència energètica.

2) Manteniment d’equips: correcció, prevenció i predicció.

3) Monitorització de rendiment del procés productiu.

4) Recoplicació de dades sobre temperatures, potències o qualsevol sensor.

5) Gestió d’inventaris eficient.

6) Control i proccessament d’informació de diversos sistemes de transport (vehicles, infraestructures, conductors).